Mid-century, new millenium

Het Deens design dankt zijn reputatie aan de jaren 50 en 60 uit de vorige eeuw.

De lichte en luchtige mid-century stijl past helemaal in de 21ste eeuw. Casø Furniture brengt moderne re-designs van de Deense klassiekers. Daarom komen de meubels deels retro, deels trendy over.

De diverse collecties worden net als toen, als series genummerd. De teller begon bij Casø 120 en staat nu op 900. De meubels hebben drie punten van overeenkomst: de Deense stijl, het (deels) massieve eikenhout en de compacte proporties. De verschilpunten liggen voornamelijk op het vlak van de houtbewerking en de mix met andere materialen.

Deuren krijgen bijvoorbeeld een lamellenstructuur of een visgraatpatroon. Kasten van wit geolied eiken worden gecombineerd met zwart/antraciet nano-laminaat voor de fronten. De highlight in Brussel was de Casø 800 serie: zwart eiken kasten met ribbelfronten — deels van geprofileerd hout, deels van echt ribbelglas. Door het donkere kastinterieur lijkt het transparante glas gerookt. Messing details zoals de knopjes op de deuren en de koker om de poten zorgen voor een chic cachet.

Over pootjes gesproken. Wil je bijzondere, akoestische vloerglijders? De Casø Silence schoentjes beschermen harde vloeren tegen krassen én dempen het geluid bij het verschuiven van de stoelen. Zo funny kan functioneel zijn.

https://www.casoefurniture.dk/en