De toekomst!

De Meubelbeurs Brussel heeft de ambitie om een platform te zijn, voor alle actoren in de interieurbranche.

Daarbij kijkt zij ook verder dan vandaag, naar de toekomst. Daarom heeft zij het initiatief genomen om een podium te bieden aan jonge designers. Zij zijn afgestudeerd aan Luca (Gent) of hebben de vervolgopleiding meubelontwerp aan Thomas More (Mechelen) afgesloten. (Dit zijn twee gerenommeerde opleidingsinstituten in België.) Dit podium is een must-see voor de gevestigde orde in de branche. Wat leeft bij de jonge garde? Wat houdt hen bezig?

Daarom werd dit jaar ook voor het eerst een Magnum toegekend aan een veelbelovend jong designtalent. Het winnende ontwerp was Lili van Boukje Adriaensen. Een origineel meubel-/speelobject dat de creativiteit en zelfontwikkeling van kinderen bevordert. Het zoekt de grens tussen object en functie op. Het kind zal spelenderwijs zelf ontdekken hoe het te gebruiken: als tafel met zitje, bankje, als opbergruimte, ligplank of glijbaantje. Lili past perfect in de Montessori-filosofie.

© Foto’s: Wout Van Steenwinkel