Kantelpunt voor kantelmomenten

Mara T’joen is uitgeroepen als laureaat in de categorie veelbelovend designtalent.

Haar Kantelpunt tafel is een inventieve oplossing voor het huidige ‘smaller living’ tijdperk. Je verandert hem zo van hoog naar laag en omgekeerd — al naar gelang de situatie en de behoefte op dat moment.

Als kleiner wonen steeds meer de norm is, wordt het belangrijk om efficiënter en flexibeler met ruimte om te gaan. Via een scharnierend systeem kun je deze tafel kantelen van laag naar hoog en andersom. Hoe een simpele handeling zo’n grote verandering teweegbrengt. Zo begeleidt Kantelpunt je door de kantelmomenten van de dag. Het creëert momenten van samenzijn of juist momenten van rust.

De zoektocht naar evenwicht tussen design en functionaliteit zorgt voor een vormgeving waarbij over elke centimeter is nagedacht. Dit maakt een eerlijk, direct en snel leesbaar ontwerp — met het scharnier als grootste troef. Omdat dit boven op het blad zichtbaar is, vormt het niet alleen de verbinding tussen tafelblad en tafelpoten, maar zorgt het ook voor een karakteristieke en herkenbare tafel.

Mara T’joen heeft haar Master of Architecture behaald aan de KU Leuven, gevolgd door het Post-Graduaat Furniture Design and Manufacturing (VOMO) aan Thomas More Mechelen.

© Foto’s: Katoo Peeters