Van techniek naar esthetiek

De focus lag altijd op ergonomisch slaapcomfort.

Nu wordt er ook aandacht besteed aan de mooie verpakking: de vormgeving en de styling van de bedden. Daarmee trok Ultima Bedden veel bekijks. Tegelijkertijd zijn er alweer wat technische oplossingen ontwikkeld, zoals het volledig modulaire hoog-laag bed.

Van het Stricta bed ging een enorme stopping power uit. Wow, een boxspringbed met een voeteneinde pur sang! Waar kom je dat nog tegen? Dat was een schot in de roos. De vierkante capitonnage tekent het hoofd- en voetenbord.
Het Diagon bed is het andere uiterste, met een vrij pompeus, weelderig hoofdbord dat tot 290 cm breed kan oplopen. Dan staat er ook iets in je slaapkamer.
Voor de styling werkt Ultima samen met Shannon Daams (SD Styling). Zij heeft de uiteenlopende sfeerbeelden gecreëerd.

Qua techniek, heeft Ultima een modulair hoog-laag systeem geïntroduceerd. Iedere verstelbare boxspring kun je altijd upgraden tot een in de hoogte verstelbaar bed. Stel je een lits-jumeaux voor. Is de ene partner toe aan een hoog-laagbed, dan is het ombouwen in een mum van tijd gebeurd. Het frame is al voorbereid.

Een tweede noviteit is de duurzame modulariteit van de Varis-pocketverenmatrassen. Je selecteert het ideale pocketvereninterieur (2 standaard- en 4 profiel-opties) en de gewenste comforttopper (5 opties). Het pocketvereninterieur en de comfortlaag worden echter niet aan elkaar verlijmd — om twee redenen. Mocht de geconfigureerde matras in de praktijk niet aan de verwachtingen voldoen? Dan kan het interieur of de comforttopper simpel en snel thuis vervangen worden. Is de matras einde? Dan kan hij gemakkelijk ontmanteld worden. Dat is ook de reden waarom de tijk van gerecyclede en recycleerbare materialen is gemaakt.


https://ultimabedden.nl