Alle kleine beetjes

Het Ortho slaapconcept is de synthese van ergonomisch, ecologisch en economisch slaapcomfort.

Circulariteit is helaas nog geen haalbare kaart. Ecologisch denken en doen liggen te ver uit elkaar. Daarom bewandelt Van Landschoot de weg van de geleidelijkheid. Vele kleine stapjes maken één grote.

Het groeiende milieubewustzijn leidt nog niet tot een overeenkomstige gedragsverandering bij de eindconsument. Hij is (nog) niet bereid om een meerprijs voor duurzaamheid te betalen. Dat is helaas de harde realiteit voor vele fabrikanten met circulaire concepten. Zo ook bij Van Landschoot die van zijn ‘Essence’ circulaire matras een aantal onderdelen gebruikt bij de Ortho Collectie.

Dus heeft Van Landschoot de bestaande matrassen kritisch onder de loep genomen: hoe kan de samenstelling ecologisch en ergonomisch verbeterd worden? Alle kleine beetjes helpen. Er is zowel per onderdeel als naar het grotere geheel gekeken. Dat heeft tot het Ortho-concept geleid. De matrassen zijn side-to-side van pocketveren voorzien, waarbij de buitenste veren extra verstevigd zijn. Het matrasinterieur is bovendien per lichaamslengte in de zeven lichaamszones verdeeld. Het verschil tussen een matras van 190 of 220 cm is dus niet simpelweg 2 x 15 cm “schuim” erbij, maar een aangepaste ergonomische indeling.

De Ortho-matrassen bestaan in 3 uitvoeringen, vernoemd naar de comfortlagen in kwestie. Dat komt neer op ORTHO-Pulse (Pulse® latex), ORTHO-Nasa (Celsius® viscoelastisch) en ORTHO-Gel (Naturalis® hybride schuim). Bij dit HR-schuim is een deel van het fossiele materiaal vervangen door de natuurlijke ricinus-olie — die volledig biologisch afbreekbaar is. Dat is een ecologisch stapje vooruit.

Alle comfortlagen zijn in bepaalde zones geperforeerd omwille van de ventilatie en de extra zonering van de afdeklaag. De hoezen zijn bovendien ergonomisch gezoneerd door ze op bepaalde delen wel/niet te doorstikken. De hoes is standaard van Purest® vervaardigd, de premium-versie van Tencel®.

De matrassen zijn aangevuld met hoofdkussens en een goed ondersteunend slaapsysteem (lattenbodem of boxspring) tot een all-in slaapconcept.

https://vanlandschoot.be