Zeker dan

Waarom zou je als zorgbehoevende genoegen moeten nemen met ‘minder’?

Minder aangenaam om te gebruiken, minder fraai om te zien. Dat is het paradepaardje van Otium Care: zeker in zorginstellingen en ziekenhuizen heb je recht op gebruiksvriendelijk comfort en smaakvol design. Zeker dan hoef je geen genoegen met minder te nemen.

Neem de infuuskamers waar ambulante patiënten hun chemo- en immuuntherapieën krijgen. Ze liggen daar urenlang op relaxstoelen. Of die universele modellen voor die specifieke situatie zo handig zijn? Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Het alternatief is het divanbed Fara: als patiënt heb je meer bewegingsvrijheid, kunt gemakkelijk (ver)zitten, liggen en opstaan. De rugleuning is verstelbaar. Bovendien zit je met slechts één armleuning. De vormgeving is absoluut niet ‘medisch stigmatiserend’. De huiselijke look en feel maken Fara universeel inzetbaar, in én buiten het ziekenhuis.

Een ander voorbeeld is de kraamafdeling. Wil je je baby buiten bed (borst)voeding geven of vasthouden, dan kom je al gauw in een gewone armstoel /fauteuil terecht. Ook dan is Fara veel handiger en gezelliger. De zitting heeft een love seat formaat. De kersverse ouders kunnen met de baby knus samenkruipen. Dat is quality time zonder ziekenhuisgevoel.

In dezelfde sfeer hoort Sansa thuis: de fauteuil kun je openklappen tot éénpersoonsbed.

https://www.otiumcare.be