Dag en nacht

De woonkamer is een bron van inspiratie voor de slaapkamer.

Profielen en kleuren zijn beeldbepalend voor de stijl. Een kastfront met smalle latjes of een deur met een breed kader is een verschil van dag en nacht. Idem dito voor antraciet of grijsgroen.

Wiemann haakt in op de latjes-trend bij de woonprogramma’s. Bij de Denver garderobekast staan ze verticaal op het middelste front (draai- of schuifdeur). Bij het Nevada bed lopen ze horizontaal over het hoofdbord/achterwandpaneel. De richting van het latjesprofiel heeft een optisch effect: de kast lijkt hoger, het bed breder. Het blanco eiken decor is gecombineerd met een matte, antracietkleurige folie. De verlichting in het hoofdbord, onder het voetbord en onder de kranslijst zijn facultatief.

Wiemann volgt ook de kruidige kleurentrend. Programma Marlow met zijn strakke kaderprofielen valt onder de moderne cottage-stijl. De nieuwe tint salie versterkt de landelijke sfeer.

Het kastenprogramma Split is een spin-off van de Italiaanse designtrend. Daar zie je zelfs volledig transparante deuren voor de garderobe- en inloopkasten. Split beperkt zich tot een glazen gedeelte: een kastbreed middenstuk of een paar kasthoge deuren. Zo blijft het inkijkje in de kleerkast vrij beperkt.

https://www.wiemann-online.com