3D-organisch maatwerk

Na één tussenjaar, terug van weg geweest: Leda Collection is synoniem voor op-en-top maatwerk ─ ongeacht de stijl, van tijdloos tot modern. Maar wat als de trend organisch en retro is?

Zelfs dan maakt Leda Collection de bank precies naar wens: exact op breedte, hoogte, diepte. Wie waagt zich daaraan? Zo’n complex maatwerk getuigt pas van ‘vakmanschap is meesterschap’. Daardoor komt model Okinawa in een heel ander licht te staan. Overigens geldt de nier-vorm als een designklassieker die regelmatig een comeback beleeft. (Vandaar de suggestieve modelnaam: Okinawa is het Japanse eiland met de langstlevende bewoners.) Het maatwerk behelst verder styling-opties zoals (g)een houten plint, al dan niet met HPL ‘verguld’.

Qua stoffen zijn de bouclés weer in de mode. Maar het ene bouclé is het andere niet. Leda Collection benadrukt dat met een aantal model-specifieke bouclés, al staat het je vrij om andere stoffen te kiezen. Model Okinawa is strak gestoffeerd wat met een grovere bouclé kan. De softe kubist Zoë vraagt een verfijnd, soepeler weefsel ─ omwille van die enkele plooien. Zij staan voor het nonchalante karakter en het zachte zitcomfort van deze modulaire bank. De (draai)fauteuil Manou laat een derde bouclé zien. Overigens bestaat dit model in twee maten (standaard en large) en met een draaivoet-optie.

Vorig jaar is het bedrijf verhuisd naar een nieuw bedrijfspand, vandaar het tussenjaar. Dus toen Leda Collection gemist op de Meubelbeurs? Dit jaar is er des te meer te bekijken!

ledacollection.be