Godersi la vita

Van Matera weer terug in Brussel: Calia Italia met een scala aan polyvalente modellen. Zij anticiperen op de uiteenlopende levens- en woonstijlen, op formele en informele momenten.

Design staat in functie van ‘godersi la vita’(of genieten van het leven…). Dus zijn de zitmeubelen ook geschikt om te relaxen, communiceren, entertainen, socializen, werken, slapen. Bekende modellen zoals Aplomb en Boero zijn geüpdatet met losse hoezen. Dat past in de geest van de huidige tijd.

Calia heeft model Aplomb bedacht voor ‘de hedendaagse bourgeois levensstijl’. De gracieuze vormgeving is uitgevoerd met een minimum aan naden, doorstikt met een festonsteek. Je kunt hem in leer en/of stof laten bekleden. De ‘Aplomb 2’ is de versie met losse hoezen. Idem dito voor ‘Boero 2’. Wist je dat het design ontleend is aan de ‘gianduiotto’, de traditionele, trapezium-vormige chocolade uit Piemont? Beter gezegd, aan de presentatie van deze delicatesse (rugleuningen) op een plateau (zitting)? Een tweeledig mechanisme regelt de positie van de rug en de stand van de hoofdsteun. De armleuning ligt vlak in de zitting en kun je manueel op-/neerklappen.

Programma ‘Venere’ is uitgebreid met de Penisola-versie: een bijzondere lounge-module die halfrond eindigt en aan één zijde asymmetrisch verloopt.

Het paradepaardje van Calia blijft de Giuggiola draaifauteuil met zijn markante, gevlochten rugleuning. (Geïnspireerd op de traditionele haardracht uit de streek van Sassi). Dit design is vervolgd met een paar spin-offs. Vivi draait om de hoge rug, voor een knus, beschut gevoel: om helemaal in weg te kruipen. De Spaanse variant ‘Madame G’ is op de rug versierd met franjes, zoals de kostuums van de toreadors.
Ongeacht de modellering, ‘een Calia’ is gemaakt om van het leven te genieten.

caliaitalia.com