Eco en Deco-trends

Waar komen de vachten en plaids vandaan? Wat is de samenstelling?

Hoe kun je de gebruiksduur verduurzamen? Voor dergelijke wetenswaardigheden introduceert Van Buren het productlabel.

Zo lees je dat de Alpaca-plaids uit de Peruaanse Andes komen. De 85% (alpaca)wol wordt lokaal en ambachtelijk gesponnen en lowtech geweven. Wol is van nature vuil- en waterafstotend, wat wasbeurten tot een minimum beperkt. De 15% synthetische vezels gaan het vervilten tegen, dus verlengen de levensduur van de plaids. Bovendien zorgen ze voor een soepelere valling met een lichte stretch. Dat voelt heerlijk om je heen. De verwarming kan lager. Alles bij elkaar genomen, vormen de plaids een verantwoorde keuze voor het interieur: duurzaam, comfortabel en decoratief.

Wat dat laatste betreft, speelt Van Buren alert in op de revival van het kleurrijke, ‘maximalistische’ interieur. Met de modetint terracotta voor de IJslandse vachten. Met de gevlamde schapenvacht: het natuurlijke kleurpatroon is extra verlevendigd. Met het 3D-‘patchwork’-karpet: een melange van stukjes vacht van verschillende kleuren, afmetingen en (wol)diktes zijn aan elkaar genaaid. Het resultaat is een uniek, natuurlijk reliëf en dessin.

Alle noviteiten sluiten perfect aan op de warm-decoratieve stylingtrend.

vanburenbolsward.nl