Smaller is beautiful

Een gloednieuwe exposant: de Duitse firma Wima ziet Brussel als de springplank naar meer export.

De eerste stappen op de Nederlandse markt zijn veelbelovend. Dat smaakt naar meer. Om te beginnen, meer bekendheid buiten het Duitse taalgebied. Dat vraagt om een kennismaking.

Wima bestaat al 65 jaar en brengt een breed assortiment multifunctionele zitmeubelen in de middenprijsklasse tot het hogere designsegment. Hierop volgt meteen een kanttekening: 90% van de relaxsystemen werkt met een mechanisch beslag. Waarom? “Omdat die veel minder schadegevoelig zijn, dus een miniem klachtenpercentage opleveren.” De functies bestaan in het algemeen uit verstelbare armen, ruggen, zitdieptes en draaibare zittingen. De designcollecties Arezzo en Milano werken bv. met roterende elementen op podia en opgerolde armen of zittingen, Je klapt ze open tot een relaxvlak om languit te kunnen liggen.

Tot voor kort concentreerde Wima zich op bankprogramma’s. Geleidelijk aan komen ook losse fauteuils in beeld zoals Viborg. Momenteel wordt aan een eerste, kleine collectie relaxfauteuils gewerkt. Solo-zitten is gevraagd.

De afzetkanalen zijn de residentiële en projectmarkt. Omdat het bedrijf relatief kleinschalig is, kan Wima gemakkelijk inspelen op speciale wensen. In die flexibiliteit schuilt zijn grootste kracht.

wima-polster.de