De eerste stapjes

Peuters, kleuters en tieners vormden de kern van de zaak.

Inderdaad vormden want nu heeft Vipack ook oog voor de andere leeftijdsgroepen. Voor baby’s is het label Jaxx gecreëerd, voor de oudere adolescenten de beddencollectie Moon.

De serieuze stap naar een jongvolwassen publiek ligt in het verlengde van het bestaande Vipack assortiment. Door de nieuwe bedmaat 160 x 200 cm spreken de metalen Bronxx-bedden ook studenten, nestklevers, boomerang-kids, starters en singles aan. De Moon-collectie bestaat uit allover gestoffeerde bedden met grootse hoofdborden. Een knipoog naar de ouderlijke boxspringbedden? Voor de bekleding is gekozen voor een modieuze bouclé in retro-pasteltinten. De bijpassende poefjes kun je voor van alles en nog wat gebruiken. In feite overstijgt de Moon-collectie de beoogde leeftijdscategorie, is niet aan leeftijd gebonden. Zij spreekt tieners, twens, dertigers en nog veel ouderen aan.

De stap naar baby’s heeft een grotere impact ─ zeker qua assortiment en distributie. Jeugdkamers vind je op de afdeling kinderkamers in een meubelzaak, babymeubilair hoofdzakelijk bij babyspeciaalzaken. In een babykamer staan een ledikantje en aankleedtafel waarvoor specifieke veiligheidsnormen gelden. Een babypark oftewel box komt er ook nog bij kijken. Daarom het vermarkten via een apart label: Jaxx. De collectie bestaat deels uit bekende namen/modellen in een aangepast jasje. De bekende strandhuis-kasten Casami krijgen een vervolg met Bruges, geïnspireerd door de historische gevels uit die binnenstad. Dat verklaart een kleur als baksteenrood. De metalen Bronxx-ledikanten zijn getransformeerd tot babybedjes ─ in een matte satijnlak voor een warmere look & feel. Onder de nieuwe Jaxx programma’s vind je een basic instapmodel in standaard beuken, maar dan wel met verzonken, zwarte schroeven. De collectie Smile lijkt de publiekslieveling te worden: een lekker eigenwijs design in gelakt MDF en massief grenen. Kijk maar eens naar de kast met zijn asymmetrische indeling. Dat zie je niet ieder dag!

vipack.be