Van chic naar stoer

Het buitenleven kent vele gezichten, met contrasterende bouw- en interieurstijlen.

Voor het meubelseizoen 2023/2024 presenteert de Bauwens-groep de uiteenlopende plattelandssferen: van het deftige landhuis, de romantische cottage tot en met de rustieke, robuuste boerderij. Je ziet variaties op de lichtere eikentrend en het nieuwe kleurthema noce-zwart. De collecties komen uit de stal van Bauwens (KD) en MDR (premium).

Woonkamerprogramma Raphaël steelt de show door de noce-zwarte afwerking. Aan deze kleur moet je misschien even wennen, kun je maar beter wennen. Soft zwart belooft de nieuwe trend te worden. Het geeft Raphaël in ieder geval zijn verfijnde stijl die past bij statige buitenverblijven en luxere cottages. De vormgeving is een toonbeeld van symmetrie. De tafel houdt het midden tussen een rechte en ovale vorm. Zelfs aan de smalle kanten heb je voldoende zitruimte. De enige uitzondering op het uni-zwart? De vitrine heeft een licht eiken interieur. Daardoor komen de uitgestalde objecten beter uit de verf.

De andere programma’s zijn duidelijk tegenpolen, de een meer dan de andere. Programma Stefan wordt getekend door het ‘Canyon oak’ met markante noesten en kwasten. De (schuif)deuren bestaan uit een alternerend patroon van brede en smallere planken, alsof ze willekeurig gevonden zijn. De bladen op de kasten en tafels zijn goed 5 cm dik. Deze rustieke stijl roept associaties met boerderijen op. Programma Syrco gaat nog een stap verder, o.a. door de stoere metalen handgrepen op de geplankte paneeldeuren en lades.

Programma Sacha is een geval apart. Vooral door de trendy combinatie van het naturel ‘Canyon-oak’ met ‘natuursteen’, dat wil zeggen een marmerlook in melamine. In dit geval is de natuursteen toegepast op fronten. Sacha is verder apart door de mega-handgrepen en de gemonteerde levering. Dit programma is duidelijk een product van MDR.

bauwens.be