Eeuwige kernwaarden

Vandenberghe maakt sinds 1857 meubelen oftewel al zes generaties lang.

Een aantal zaken zijn nooit veranderd zoals het maatwerk (optie), de lokale productie onder één dak, het traditionele vakmanschap en de 100% specialisatie in duurzaam eikenhout. Deze kernwaarden zijn van alle tijden, nu meer dan ooit! Het uitsluitend Europese eikenhout draagt het PEFC-keurmerk. Alle meubelen zijn voorzien van het HIB-label: Handmade in Belgium. De nieuwste loot aan de meubelstam is Robu, het merk voor tafels en stoelen.

De eeuwenoude kernwaarden zijn geüpdatet met moderne productietechnieken, de collecties met eigentijdse designs. Een karakteristiek voorbeeld is de Wave kast. Zo’n naam voor zo’n anti-organische, minimalistische kast? Hoe verzin je het! Dat ligt simpel: Wave verwijst naar de golvende tekening van het eikenhout die over de volledige breedte van de kast doorloopt. Over alle deuren, over alle lades, zonder onderbreking. De misleidende naam vestigt uiteindelijk je aandacht op het natuurlijke karakter van het eikenhout. Dat was precies de bedoeling – ook als de kast speciaal op maat gemaakt wordt.

De Taku stoel valt onder het Robu-merk. Het ergonomische design gaat gepaard met een technische illusie. De rondhouten arm en poot lijken gebogen, maar zijn gefreesd uit één stuk massief eikenhout. Robu is in januari 2023 opgezet voor verkoop via de reguliere meubelwinkels. De collectie bestaat uit massief eiken(salon)tafels, stoelen en banken. Ook hier behoort maatwerk tot de mogelijkheden.

De Amba-kast is een klassieker die nu een comeback beleeft. De kaderdeuren, het uitspringende middenstuk, de kroonlijst en plint zijn als vanouds, het soft-close beslag is helemaal van nu.

Over kasten gesproken: 210 cm hoog staat mooi, maar ligt logistiek lastig. Daarvoor heeft Vandenberghe een handige oplossing bedacht. Binnen 20 minuten staat de kast! Hoe dat precies in zijn werk gaat, is lastig uit te leggen. Dat moet je zien.

Met of zonder merk, het bedrijf distantieert zich van de massaproductie en wegwerpcultuur. De meubels zijn gemaakt om generaties lang mee te gaan.

robubelgium.be
mvw.be