One Planet

Hoe kunnen we een steentje bijdragen aan het verduurzamen van de zitmeubelwereld?

Hoe kunnen we nog een stap verder gaan: de consument sensibiliseren om voor het duurzamere alternatief te gaan? Het antwoord is Anker One®, een eerste merkcollectie rondom het duurzamer produceren en conserveren van banken. Het Sustainability Passport labelt de duurzaamheidklasse.

Het Anker is een vaste waarde in de b2b-business, maar een onbekende naam bij het grote publiek. Langzamerhand komt daar verandering in. Na het label ‘Anker Studio’, volgt nu ‘Anker One’. Een collectie losse-hoezen- banken van gerecyclede en/of recycleerbare materialen.

Dat wil zeggen, het binnenwerk van FSC-hout, metalen onderdelen van gerecycled of recycleerbaar staal en/of aluminium, Dacron van gerecycled polyethyleen, meubelstoffen van gerecyclede PET-flessen of van natuurlijke materialen wol, linnen of katoen zonder chemische toevoegingen en de verpakking van gerecycled karton of plastic. De bottleneck was het schuim: er zijn maar weinig alternatieven voor het traditionele zitpolyesther. Het Anker werkt voor de One-collectie met schuim gemaakt van Ricinus-olie, ook wel wonderolie genoemd, een 100% plantaardige olie die unieke eigenschappen heeft. Dit schuim biedt een comfort dat vergelijkbaar is met gel- of latexkussens.

Ieder model is voorzien van een Sustainability Passport: een unicum in de zitmeubelwereld. Een checklist vinkt de duurzaamheid van de diverse onderdelen af. Je ziet in één oogopslag aan welke duurzaamheidscriteria de bank voldoet. (Je kunt dit vergelijken met de energielabels aan witgoed, woningen en auto’s.)

Rest nog het hoe en waarom van de losse hoezen. De motivatie is het verlengen van de levensduur van de bank. In de eerste plaats denk je aan het vervangen van een versleten hoes: ziet de bank er weer als nieuw uit. De achterliggende gedachte is ook het faciliteren van ‘herstelwerkzaamheden’ aan het interieur van de bank. Onderdelen zijn zo vervangen of gerepareerd. De hele bank is weer opgeknapt, zit weer ‘als nieuw’. Dat je je bank eens een ander jasje kunt geven, een ander kleurtje of stofje volgens de laatste mode of het seizoen? Dat is eigenlijk bijzaak. Vergeet fluffy, deze hoezen zitten strak om de bank. Daarin herken je de signatuur van Het Anker. De toevoeging ONE verwijst naar onze zorg voor die ene planeet. Vandaar Anker ONE.

het-anker.nl