Min of meer wit

Is wit wel of geen kleur?

Het roept in ieder geval vele associaties op. Wit is puur, edel, chic. Het symboliseert een nieuw begin, een positief gevoel. Wit is neutraal en kent vele tinten. Het werkt als een blanco canvas op modellen en in het interieur.

Richmond Interiors zet dit nieuwe meubelseizoen vooral in op de vele tinten wit: van spierwit tot gebroken wit tot crème en beige. Je aandacht is vanzelf gericht op de vormgeving, materialen, texturen. De sofa Davina illustreert dat exclusieve kenmerken beter opvallen. De rug en zit hebben een asymmetrische vlakverdeling. De Fusion Cream stof is rijk gestructureerd.

Het asymmetrische design komt ook terug in de Bloomstone eettafel: hij staat op drie kolompoten. Hij is volledig afgewerkt met een dunne, spierwitte pleisterlaag. De Renegade bekleding op de horecabank en stoelen vormen een warmer, naturel contrast.

Nu zijn natuurlijke materialen en kleuren sowieso weer helemaal hot, zoals lichte marmers. Voor de tafelcollectie La Cantera en de Madiq lampenvoeten is mat gepolijst travertin gebruikt. Dat geldt zowel voor het niervormige blad als de staafjes rondom het onderstel.

Het interieur zou geen ‘Richmond’ zijn zonder een schitterende blikvanger. De salontafel Collada staat als een gouden diamant in de ruimte. Het schitteren valt wel mee: de metalen facetten zijn namelijk ‘brushed gold’.

De nieuwe collecties laten de vele tinten en afgeleiden van wit zien. Wit is als een leeg doek. De mensen zorgen voor kleur in het blanco interieur.

richmondinteriors.nl