Nachtrust

Het design verbeeldt ultieme, natuurlijke rust.

Je kunt aan pebblestones of gestapelde Zen-stenen denken. Je droomt van een kabbelend riviertje, een Japanse tuin of een verlaten strand. Stuk voor stuk toepasselijke associaties. Petra is een zit-en slaapeiland, een unicum in het universum van de slaapbanken.

Het stapeltje ‘stenen’ fungeert als vrijstaande rug-/armleuning. Je kunt het overal neerzetten. Haal je het weg, dan kun je de bovenste platte ‘steen’ optillen: daaronder zit de slaapplek opgeborgen. In een vloeiende beweging staat het bed inclusief nachtkastje met bergruimte klaar. De platte ‘steen’ staat nu als een beschutte muur overeind, schermt je slaapplekje af.

Zo ‘keihard’ de look, zo heerlijk het zit- en slaapcomfort. Daaraan herken je een Dienne. Ook Petra is bekleed met een losse hoes (stof). Dat is een pre voor de verhuur- en projectmarkt, vakantiewoningen en thuis. Met dit zit-slaapeiland maak je een statement in je interieur.

Model Bob is opnieuw een (on)gewone slaapbank. Hij onderscheidt zich door de softe retro-look, de armen en plint gaan vloeiend in elkaar over. De siernaad accentueert het organische verloop. De rugleuning is in twee dimensies en twee standen verstelbaar. Zo krijg je twee rughoogtes en twee zitdieptes. Het bed is 210 cm lang en 70 tot 160 breed. Bob is duidelijk een typische Dienne.

diennesalotti.it