Een lichtend voorbeeld…

Na een jarenlange afwezigheid, staat Staud terug in Brussel.

In de tussentijd is er enorm veel veranderd. Het Sinfonie-Plus programma is uitgekristalliseerd tot een everseller. Vernieuwingen volgen een tweejaarlijks ritme. Ecologische aspiraties hangen nauw samen met het businessmodel. Sinds kort kan Staud zich op drie (!) professionele eco-certificaten beroepen. Zo’n voorbeeld doet volgen…

Staud wordt in één adem met Sinfonie Plus genoemd. In Brussel staan er o.a. twee nieuwe decors klaar, ter vervanging van. Trentino is een warmere eikentint, het nieuwe antraciet is een bijna zwarte kleurnuance. Bij het glas maakt amandel plaats voor ivoor. Deze new looks kom je overal in het Sinfonie Plus slaapkamerprogramma tegen. In de categorie schuifdeurkasten is de Avigo kast uitgebreid met een shiny black glazen front. Voor zover de belangrijkste noviteiten voor 2024/2025.

Pas om het jaar nieuws uitbrengen is vrij uitzonderlijk. De achterliggende gedachte? Nieuwigheden krijgen alle tijd om ‘te rijpen’, meer kans om uit te groeien tot een commercieel succes. Ook bij meubels geldt: iedere verandering gaat gepaard met een gewenningsfase voordat die omarmd wordt door het grote publiek. Het tweejaarlijkse ritme past in het duurzame ondernemingsbeleid.

Milieubewuster denken, doen en bewijzen? Klimaatvriendelijkere maatregelen zijn officieel gecertificeerd door gerenommeerde Duitse instanties. Staud mag de keurmerken DGM Klimapakt Möbelindustrie, het RAL Gütezeichen Klimaneutral én Der Blaue Engel dragen.

Milieubesparende claims zijn gekwalificeerd met het “resources SAVED ®’’ label. Enkele cijfers: jaarlijks 280 ton minder CO2 uitstoot (2018) door de zonne-energie installatie; 342 ton minder uitstoot van broeikasgassen (2020); 2824 ton minder grondstoffenverbruik (2020) door het recyclen van PE, PP, plastics, papier en karton. Deze audits zijn uitgevoerd door het milieuadviesbureau Interseroh.
Greenwashing? Deze eco-labels gelden als respectabele, objectieve keurmerken. Daarmee lopen Duitsland en zijn meubelindustrie voorop ─ zeker in het licht van de verplichte duurzaamheidsrapportage (CSRD) vanaf 2024/2025.

staudmoebel.de