Floor Fashion

Een tapijt op de vloer doet wonderen voor je interieur.

De kleuren, texturen, weeftechnieken en materialen zijn sfeerbepalend. Bij Carpet Creations heb je keuze in overvloed. De nieuwste collecties draaien vooral om special effects.

Avanza Flatweave doet Chanel-achtig aan. De multicolour schittert door het onnavolgbare kleurverloop. Hoe zit dat in elkaar? De truc: het dégradé garen! De kleuren verlopen van geel via roze naar paars, in lichte en donkere tinten. Dat kun je goed zien bij de franjes: iedere draad verandert van kleur. Weven met een dégradé levert iedere keer weer een ander kleurpatroon op. Ieder tapijt is dus uniek.

Capri illustreert de nieuwe kokos-trend. Wat een verschil met de traditionele, uni-naturel kokos of sisal kleden. Capri is verlevendigd met een asymmetrisch dessin: een vrije interpretatie van meerdere, fashion ruitpatronen bij elkaar. Capri combineert een Schotse ruit met brede banen en smalle lijnen. De mix van ecru, grijs en zwart resulteert in alternerende kleurvlakken.

Basket Weave speelt met het vlechten van stroken à la Fröbel. In je kindertijd was een matje of mandje van papierstroken maken verplichte kost. Bij dit karpet is het vlechtmotief ingeschoren en ligt diagonaal.

Cube herinnert aan geknoopte smyrnatapijten. Ooit waren die razend populair in het interieur en als dhz-hobby. In dit geval is het garen extreem dik en hoekig. Het visuele effect is een wild landschap van schots en scheef staande rotsblokken. Ze zijn gelukkig van wolvilt gemaakt, dus voelen heerlijk aan je voeten.

Goed om te weten: alle tapijten van Carpet Creation dragen het sociale GoodWeave keurmerk. Dit betekent o.a. dat ze illegale kinderarbeid en dwangarbeid in de hele productieketen tegengaan.

carpet-creations