Altijd pasklaar

Hier een architectonische designlijn, daar een charmante landelijke collectie, een klassieke of een industriële stijl.

Hier extra mat eiken, daar een witgelakte finish of de ‘Hoboken’ vintage look. De gemeenschappelijke factor is het maatwerk. Wat wil de individuele klant? Kasaïs vindt altijd een pasklare oplossing.

Het Belgische familiebedrijf werkt uitsluitend met het superieure eikenhout uit de bergachtige Karpaten (Roemenië). Het design getuigt van een grafische en architecturale achtergrond. Wat dat betreft is de Iron-collectie het visitekaartje van het bedrijf. Het ranke metalen frame van de tafels loopt diagonaal over de vloer. Het effect is een bijzonder asymmetrisch perspectief. Ruimte wordt gesuggereerd en bespaard. Bij de console loopt bijvoorbeeld het blad niet over de volledige breedte door.

De Sinop-collectie sluit aan op de organische interieurtrend. De eettafel speelt met harmonische tegenstellingen in de natuur: geen berg zonder dal. De parabolische draagconstructie suggereert een gesloten ‘massief’ versus een open ‘vallei’. Hun positie en de haakse stand optimaliseert de beenruimte: een tafel van 260 cm betekent 10 zitplaatsen. In Brussel zijn de salontafels geïntroduceerd. Hun niervormige blad wordt gedragen door ovale staanders. Het spanningsveld tussen evenwijdig en loodrecht staat voor vrije uitzichten en geen doorzichten.

Programma New Rio verwijst naar de comeback inclusief het re-design van de Landhuisstijl. De witgelakte finish en het zwarte metaal in de vitrinedeuren sluiten perfect aan op de interieurtrends anno nu.

Kortom, gepersonaliseerd vakmanschap is van alle tijden, voor alle stijlen.

kasais.com