Smarter is more

Een smart uittrektafel, een smart loungebank.

In beide gevallen komt smarter neer op simpeler te laten ‘multifunctioneren’. Dat is de rode draad tussen de Haku tafel en de Magic elementenbank van Modulax.

Met een druk op de knop schuift de tafel Haku open. Het verlengblad komt automatisch tevoorschijn en omhoog. De bladdelen schuiven naadloos tegen elkaar aan. Daar staat de lange tafel. Zonder rek- en strekbewegingen kan iedereen de tafel vergroten en weer verkleinen. Dat verdient het predikaat ‘inclusief’! Jong en oud, groot en klein, mensen met lichamelijk beperkingen: ze kunnen allemaal de tafel probleemloos bedienen. Smart is handig, maar safety first: de Haku is voorzien van veiligheidsfuncties. Zodra de tafel maar ‘íets vreemds’ detecteert, stopt hij automatisch. Een omgevallen voorwerp? Er kan niks tussen de bladen klem komen te zitten. Grijpgrage kinderhandjes? Er zit een kinderslot op.

De Haku tafel loopt op een accu, zoals bekend van de relaxsystemen. Je hoeft hem om de drie maanden op te laden. De smart tafel is een project in progress. Dit wordt vervolgd.

Bij de Magic elementenbank resulteert smarter in een meer comfortabele en esthetische oplossing. De zitdiepte/rugleuning is elektrisch en ‘onzichtbaar’ verstelbaar. De typische inkepingen en mechaniek in de zitting zijn nergens te bespeuren. Dat staat stukken mooier. De zitting is volledig afgedekt met dikke laag traagschuim. Dat zit en ligt overal lekker. Om de rug te verstellen, hoef je niet meer op te staan. Switchen gebeurt automatisch.

Beide innovaties vallen in de categorie ‘het gemak dient de mens’.

https://medalounger.be